Izvor:
07.10.2016 u 00:37
0

DA LI ĆE IZBITI TREĆI SVETSKI RAT ZBOG SIRIJE? Rusi upozorili Amerikance da ne…

Rusko Ministarstvo odbrane upozorilo je koaliciju koju predvode SAD da ne izvode napade na pozicije sirijske armije.

Ministarstvo je dodalo da su u Siriji raspoređeni sistemi S-300 i S-400.

Domet tih sistema mogao bi da iznenadi sve neidentifikovane leteće objekte, kao i da razbije iluziju o postojanju nevidljivih aviona, saopštava Moskva.

Rusija je rasporedila protivraketne sisteme S-300 i S-400 u Siriji kako bi zaštitila svoje trupe koje su stacionirane u toj zemlji.

– Domet tog oružja mogao bi da iznenadi sve neidentifikovane leteće objekte – naveo je portparol ruskog ministarstva, general Igor Konašenkov.

Prema navodima ruskog ministarstva, svaki napad na teritoriju koju kontroliše sirijska vlada stavio bi rusko vojno osoblje u opasnost.

Ruski državljani rade na terenu, dostavljaju humanitarnu pomoć i komuniciraju sa mnogim zajednicama u Siriji, ističe Ministarstvo.

– Ljudi koji upravljaju ruskim protivraketnim sistemima teško da bi imali vremena da utvrde tačnu putanju projektila, kao i njihovo poreklo. Takođe, iluzija o postojanju nevidljivih aviona mogla bi da bude suočena sa razočaravajućom realnošću – dodao je Konašenkov.

Naveo je i da je Sirija unapredila sisteme S-200 kao i raketne sisteme "buk", ali i da su njihove tehničke mogućnosti veoma poboljšane poslednjih godina.

Saopštenje ruskog Ministarstva odbrane usledilo je nakon pisanja zapadnih medija da Vašington razmatra mogućnost vazdušnih udara na snage sirijske vlade.

B92
Foto: Twitter/Al Jazeera Balkans

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter