Izvor:
23.05.2019 u 05:52
0

SOMALIJA: Dačić bio u predsedničkoj palati u vreme napada terorista!

U trenutku napada terorista u prestonici Somalije Mogadišu, šef srpske diplomatije Ivica Dačić nalazio se u predsedničkoj palati, gde je razgovarao sa predsednikom te zemlje.

Kako je ministar Dačić rekao, začula se snažna eksplozija, a u međuvremenu mu je rečeno da je to bio napad u kome ima više mrtvih i ranjenih.

Dačić je dodao da je, kako su ga domaćini obavestili, meta napada bio bivši ministar spoljnih poslova Somalije.

Dačić je to rekao sinoć u telefonskom ragovoru iz Atine, gde je inače avion Vlade Srbije kojim je išao prinudno sleteo zbog kvara.

Ministar Dačić je ispričao da je eksplozija snažno odjeknula i da se predsednik Somalije trgnuo na to.

Mi smo na to navikli, nas su bombardovali – rekao je Dačić, dok mu je predsednik Somalije kazao na to da su ovde bili neki sa Zapada, oni bi odmah pobegli.

Šef srpske diplomatije je dodao i da nije bilo evakuacije zaposlenih i gostiju u predsedničkoj palati.

U eksploziji u Mogadišu koju su izveli teroristi Al Šababa povezani sa Al Kaidom poginulo je najmanje devet ljudi, uključujuci bivšeg šefa diplomatije Somalije, a ranjeno je 13, mahom vojnika.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter