Izvor:
23.05.2019 u 19:43
0

AUSTRIJA: Novi ministar povukao uredbu starog!

Novi ministar unutrašnjih poslova u prelaznoj vladi Austrije Ekart Rac drugog je dana na toj funkciji p ovukao uredbu koju je izdao njegov prethodnik pre nego što je smenjen.

Rac je večeras povukao uredbu o smanjenju satnice za tražioce azila na evro i po, koju je prethodni ministar Herbert Kikl izdao poslednjih sati na funkciji.

– Odluka koja je doneta nakon što su objavljeni snimci vezani za aferu sa Ibice se povlači – naveo je u saopštenju.

Umanjenje satnice za tražioce azila bila je jedna od najviše kritikovanih mera koju je Kikl predlagao i progurao poslednjeg dana na dužnosti ministra.

Isto tako povučeno je i unapređenje generalnog sekretara Petera Goldgrubera na mesto generalnog direktora za javnu bezbednost, što je prethodno odbio i predsednik Austrije.

Novi ministar rekao je, inače, da njegovo Ministarstvo neće povlačiti nijednu odluku koja je doneta za vreme funkcionisanja koalicione vlade Narodne partije (OVP) i Slobodarske stranke (FPO).

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter