Izvor:
24.05.2019 u 11:32
0

MERKEL: Poštujem odluku Mej!

Nemačka kancelarka Angela Merkel "s poštovanjem" je primila odluku britanske premijerke Tereze Mej da podnese ostavku, a predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je da je ona "hrabra žena, koju mnogo poštuje".

Portparolka EU Mina Andrejeva rekla je da je za Junkera emotivno bilo da gleda obraćanje Mej, u kojem je najavila da će 7. juna podneti ostavku na mestu liderke Konzervativne partije, odnosno premijrke, i dodača da se on lično nije obradovao zbog toga.

Ona je dodala da će Junker u istoj meri poštovati naslednika Tereze Mej i da će s njim uspostaviti radan odnos.

Portparolka nemačke kancelarke Martina Fic naglasila je da će Merkelova nastaviti da blisko sarađuje sa naslednikom Mej na sprovođenju mirnog Bregzita.

– Mi, i EU kao celina, zainteresovani smo da se pronađe dobro rešenje u Britaniji (za Bregzit) – poručila je Fic.

Britanska premijerka Tereza Mej najavila je danas da će 7. juna podneti ostavku na mesto liderke Konzervativne partije, što automatski znači i predsednice vlade, čime će otvoriti put da novi lider stranke i premijer pokuša da prekine zastoj oko Bregzita.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter