Izvor:
26.05.2019 u 07:46
0

OSLO: Nastavak razgovora opozicije i vlasti Venecuele sledeće sedmice!

Predstavnici venecuelanske vlasti i opozicije sastaće se iduće sedmice ponovo u Oslu da bi nastavili razgovore, u pokušaju da razreše krizu u toj južnoameričkoj zemlji, saopštila je norveška vlada.

Norveška će posredovati u tim razgovorima, koji su, kako ocenjuje agencija AP, u zamahu posle višemesečnih napetosti između venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura i opozicionog lidera Huana Gvaida, kojeg podržavaju SAD, prenela je agencija AP.

Madurov blizak saradnik Horhe Rodriges i guverner države Miranda Hektor Rodriges, koji su učestvovali ranije ovog meseca u Oslu u razgovorima, ponovo će predvoditi vladinu delegaciju.

Delegaciju opozicije predvodiće član kongresa Staljin Gonzales, a učestvovaće i bivši gradonačelnik Karakasa i bivši ministar saobraćaja.

Do sastanka dve strane trebalo bi da dođe iduće subote, naveli su neimenovani izvori američke agencije.

Venecuela je zapala u duboku političku i ekonomsku krizu od kako se u januaru Gvaido proglasio za privremenog predsednika zemlje, a vrhunac krize je bio 30. april kada je Gvaido pozvao na vojni udar.

Gvaido je poručio pristalicama da neće pristati na "lažni dijalog" kao što je bilo u prošlosti.

Američki Stejt department saopštio je da jedino pitanje o kojem se sa Madurom može pregovarati jesu "uslovi njegovog odlaska" sa vlasti.

Venecuela se godinama bori sa hiperinflacijom i nestašicom hrane i lekova, zbog čega je više miliona ljudi napustilo zemlju.

Gvaida podržavaju SAD i još oko 50 drugih zemalja, a Madura Kina, Rusija i Kuba.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter