Izvor:
27.05.2019 u 13:29
0

GENERALNI SEKRETAR EVROPSKE KOMISIJE: „Tramp i Bregzit pokazali su da je mnogo toga na kocki!“

Generalni sekretar Evropske komisije Martin Zelmair izjavio je danas, dan nakon što su objavljeni rezultati izbora za Evropski parlament, da smatra da je takozvani populistički talas zadržan.

– Takođe, video sam u ovom većem odzivu efekat određenog poziva na buđenje. Tramp i Bregzit pokazali su da je mnogo toga na kocki– rekao je Zelmair na skupu u Briselu, prenosi Politiko.

Prema njegovim rečima, bilo je nekih zabrinjavajućih rezultata u Belgiji, Švedskoj i još nekom državama, ali i ohrabrujućih rezultata u Holandiji i Španiji.

On je istakao i da je broj glasova koje je dobilo Nacionalno okupljanje Marin Le Pen manji nego pre pet godina, uprkos tome što je u Francuskoj osvojila najveći broj glasova.

Zelmair je kazao i da je sada vreme za "objektivno čitanje izbora hladne glave".

– Prošle nedelje sam imao utisak da je Evropa tema o kojoj se više razgovaralo i da su ljudi više angažovani. Delimično mi je drago što je u pojedinim zemljama izlaznost bila značajno veća – u Poljskoj za 20 odsto, a u pojedinim zemljama centralne i istočne Evrope 10, 15, 18 procenata– rekao je i dodao da je pravi pobednik ovih izbora demokratija.

Što se tiče onoga što se sada dešava, Selmair je rekao da bi rodna ravnoteža trebalo da bude cilj u svim institucijama EU, kao i da se nada da će naredna Evropska komisija i lideri insistirati na boljem rodnom balansu.

Izvor: Tanjug
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter