Izvor:
08.10.2016 u 00:07
0

ŠOK NA PROSLAVI DANA JEDINSTVA: Nemci skandirali ,,Merkelovu u Sibir, Putina u Berlin“ i izviždali…

Za proslavu nemačkog Dana jedinstva Drezden se pripremao cele godine, ali događaj nije protekao na način koji su očekivali gradski oci.

Istaknute nemačke političare koji su prisustvovali skupu demonstranti su nazvali „izdajnicima otadžbine“, požalio se u svom uvodnom članku najveći nemački tabloid „Bild“.

Lokalne vlasti nadale su se da će ispraviti „pokvareni imidž Drezdena“. „Ali u gradu sa lošom reputacijom dovoljno je samo nekoliko nasilnika da pokvari Dan nemačkog jedinstva. Upravo oni koji se osećaju pravim Nemcima očigledno nemaju nikakvog stida. Za sve su krivi rasisti iz stranke Pegida“, jadikuje tabloid.

U čast praznika Drezden su posetili nemački predsednik Joahim Gauk, predsednik Ustavnog suda Nemačke Andreas Voskule, premijeri različitih saveznih država, kao i šef Centralnog saveta Jevreja Jozef Šuster. Demonstranti su ih pozdravili zvižducima i uzvicima negodovanja i nazivali „izdajnicima domovine“. Novinare, diplomate, pa čak i volontere zasuli su uvredama i psovkama.

Masa je skandirala: „Merkelovu u Sibir! Putina u Berlin!“ i „Odlazite, odlazite!“. A među ljudima nije bilo nikoga ko bi prigovorio. Ali zato su tamo bili operateri iz Francuske, Engleske i Austrije. „Još jednom u svet ide loša slika iz Drezdena. Šansa je propuštena“, jadikuje „Bild“.

Sputnjik
Foto: Twitter/RussiaInsider

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter