Izvor:
14.06.2019 u 14:56
0

SAD TRAŽI OBUSTAVU SPORA SA KINOM: Da li je ovo znak otopljavanja odnosa? (FOTO)

Sjedinjene Američke Države su zatražile da se do 31. decembra obustavi spor koji vode pred Svetskom trgovinskom organizacijom protiv Kine zbog intelektualne svojine.

Panel od trojice sudija naveo je u saopštenju da su SAD 3. juna zatražile suspenziju postupka, a da se Kina saglasila s tim narednog dana.

Britanska agencija navodi da još nije jasno da li bi ova suspenzija mogla da bude znak "otopljavanja" trgovinskih odnosa izmedu SAD-a i Kine uoči mogućeg sastanka predsednika Si Đinpinga i Donalda Trampa na samitu G20 u Japanu krajem ovog meseca.

Američki i kineski zvaničnici nisu odmah odgovorili na zahteve britanske agencije za komentarom, a saopštenje sudijskog panela STO ne otkriva razloge obustave spora, koji je Tramp pokrenuo u martu prošle godine u okviru šireg sukoba s Pekingom zbog navodne krađe intelektualne svojine.

Prema pravilima STO, podnosilac tužbe u trgovinskom sporu može u bilo kom trenutku da traži suspenziju na period do 12 meseci.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter