Izvor:
16.06.2019 u 07:47
0

SAUDIJSKA ARABIJA OPTUŽILA IRAN ZA NAPAD U OMANSKOM ZALIVU: Teheran kategorično odbacuje optužbe!

Saudijske vlasti optužile su danas Iran, svog velikog regionalnog rivala, da je odgovoran za nedavni napad na dva tankera na Omanskom (Arabijskom) moru.

Saudijska Arabija je posle SAD i Velike Britanije pripisala iranskim vlastima napade na tankere, što Teheran kategorično odbacuje.

Mete napada su bili japanski brod koji je prevozio metanol i kiparski naftni tanker. Napad se dogodio za vreme nedavne posete japanskog premijera Šinza Abea Iranu u pokušaju da smanji tenzije između Irana i SAD.

Iranski režim nije poštovao prisustvo japanskog premijera u Teheranu i na njegove napore je odgovorio napadom na dva tankera od kojih je jedan japanski – izjavio saudijski princ prestolonaslednik Muhamed bin Salman.

Prema njegovim rečima, Saudijska Arabija ne želi rat u regionu ali će reagovati na pretnje upućene narodu, suverenitetu i teritorijalnom integritetu zemlje.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter