Izvor:
16.06.2019 u 08:17
0

SAUDIJSKA ARABIJA: Presrela bespilotnu letelicu!

– Saudijska Arabija presrela je bespilotnu letelicu koju su jemenski šiitski pobunjenici usmerili ka saudijskom gradu Abha na jugu.

Letelica je oborena i u tom napadu nije bilo žrtava ni materijalne štete, navela je arapska vojna koalicija koju predvodi Rijad i podržava jemensku vladu protiv pobunjenika plemena Huti.

Televizija Hutija Al Masirah je prenela da su šiitski pobunjenici preuzeli odgovornost za napad i obećali "bolne dane" Saudijskoj Arabiji.

Ti pobunjenici su poslednjih nedelja povećali napade bespilotnim letelicama na Saudijsku Arabiju, koja vojne interveniše u Jemenu od 2015. godine predvodeći arapsku vojnu koaliciju.

Ta koalicija je kao odgovor povećala vazdušne napade na položaje Hutija na severu Jemena.

Ti napadi se događaju u trenutku rastućih tenzija u regionu, gde Vašington i Rijad optužuju Iran za napade na tankere u Omanskom (Arabijskom) moru, što Iran odbacuje.

U Jemenu je u građanskom ratu od marta 2015. poginulo oko 10.000 ljudi, nekoliko desetina hiljada je ranjeno, a više od 2,5 miliona je u izbeglištvu.

Jemen, koji je pogođen i teškom humanitarnom krizom, važi za jednu od najsiromašnijih zemalja na Bliskom istoku.

Izvor: B92
Foto: Twitter/Despierta America

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter