Izvor:
12.10.2016 u 13:21
0

IZBORNI ŠTAB HILARI KLINTON: Vikiliks je propagandna ruka ruske vlasti

Šefovi kampanje Hilari Klinton optužili su “Vikiliks“ da je “ruska propaganda“ koja podržava rivala Klintonove Donalda Trampa.

Optužba je usledila nakon što je sajt “Vikiliks“ objavio niz mejlova koji se odnose na kampanju demokratske kadidatkinje za predsednika SAD.

“Niste medijska kuća. Vi ste propagandna ruka ruske vlade koja je okrenuta ka svom ljubimcu kandidatu Trampu“, naveo je potparol kampanje Hilari Klinton Brajan Felon.

On je takođe optužio Trampove saradnike za saradnju sa Rusijom i “Vikiliksom“.

Iako su se i ranije pojavljivale tvrdnje da Tramp blisko sarađuje sa Rusijom i Vladimirom Putinom, republikanski kandidat je to negirao u drugoj predsedničkoj debati.

“Ne znam ništa o Rusiji. Znam za Rusiju, ali ne znam ništa o njihovim poslovima. Ne mešam se u to. Nemam nikakve dugove. Bilo bi sjajno da postoji saradnja“, rekao je Tramp.

Felon je rekao i da bi bilo dobro pozabaviti se Trampovim plaćanjem poreza.

“Ali Vikiliks se ne bavi Trampom. To vam nešto govori“, napisao je on na svom Tviter nalogu.

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž je ranije izjavljivao da su oba predsednička kandidata loša. Upitan koga preferira, Asanž je kratko odgovorio:

“Pitate me da li više volim koleru ili gonoreju“, naveo je Asanž.

Felonovi komentari usledili su nekoliko dana pošto su SAD i zvanično optužile Rusiju za hakovanje podataka Demokratskog nacionalnog komiteta i objavu preko 19.000 mejlova u julu.

Moskva je to negirala, a Tramp je u debati naveo da Klintonova za sve “krivi Ruse“.

B92
Foto: RT

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter