Izvor:
20.06.2019 u 15:22
0

ERDOGAN: Ne očekujem sankcije SAD zbog ruskog sistema S-400!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da ne očekuje da će SAD nametnuti sankcije Turskoj zbog planirane kupovine ruskog raketnog odbrambenog sistema, ali da će ona odgovoriti ako do toga dođe.

Obraćajući se na retkoj konferenciji za strane novinare u Istanbulu, Erdogan je ponovio da je o kupovini ruskog sistema S-400 ostignut dogovor i dodao da SAD treba pažljivo da razmisle pre nego što uvedu sankcije članici NATO-a.

Ne vidim nikakvu mogućnost da dođe do sankcija. Međutim, ako dođe do toga, imaćemo naše sankcije – rekao je turski predsednik.

Rojters navodi da se njegovo očekivanje da neće biti sankcija uglavnom zasniva na njegovom ličnom odnosu s predsednikom Donaldom Trampom koji je, kako je rekao, otvoren i iskren.

On je rekao da će o tome razgovarati s Trampom na samitu G20 u Japanu, krajem juna.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter