Izvor:
22.06.2019 u 14:06
0

PARIZ: Najbogatiji Francuz pridružio se listi najbogatijeg svetskog trojca čije bogatstvo prelazi 100 milijardi dolara!

Najbogatiji Francuz, generalni direktor LVMH Bernar Arno (80), pridružio se listi najbogatijeg svetskog trojca čije bogatstvo prelazi 100 milijardi dolara.

On se posle Džefa Bezosa i Bila Gejtsa "smestio na treću poziciju" Blumbergovog indeksa bogatstva sa svojih 100,4 milijardi dolara, čime je sa liste "srušio" Vorena Bafeta.

Za svoj veliki skok na listi najbogatijih on može da zahvali upravo rastu cene deonica LVMH od čak 43 odsto, a samo ove godine njegovo bogatstvo poraslo je za gotovo 32 milijarde dolara.

Inače, Arnoovo bogatstvo od 100,4 milijardi dolara iznosi čak tri odsto francuske ekonomije.

Arno kontroliše gotovo polovinu poznatog francuskog modnog lanca u čijoj se grupaciji, osim "Luja Vitona", nalazi još 70 svetski poznatih brendova, poput Dom Pérignon, Hennesy, Moët & Chandon, Sephora, Céline, Dior, Fendi, Kenzo, Marc Jacobs, Bulgari…

Vlasnik je francuskog lista "Le Parisien", a u njegovom posedu je i "L''Eco" koji su sa simpatijama pisali o protestima Žutih prsluka.

Prema nekim procenama, Arno je organizovao Žute prsluke da bi srušio Makrona, koga je, kako mnogi tvrde, upravo on i doveo na vlast, i oslabio Rotšilde.

Kako se navodi, Arno je venčani kum Nikole i Sesilije Sarkozi, a mediji prenose da je Sarkozijevu drugu ženu, bivšu manekenku Karlu Bruni, ljubiteljku brenda Iv Sen Loran, uspeo da "obuče" u Dior.

Kada je socijalista Fransoa Oland zamenio Sarkozija na mestu lidera Francuske, Arno je aplicirao za belgijsko državljanstvo, ali je odustao od tog pokušaja i objavio da će nastaviti da plaća porez u svojoj domovini.

Arno je rođen je u porodici bogatih industrijalaca, diplomirao je na pariskom politehničkom fakultetu, kada se pridružio očevom biznisu.

Obožava tenis, trudi se da vodi zdrav život, a opisuju ga kao perfekcionistu, prijatelja umetnika, kolekcionara umetnina – u njegovoj dnevnoj sobi vise slike Vorhola i Pikasa.

Izvor: Tanjug
Foto: businessinsider.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter