Izvor:
24.06.2019 u 09:29
0

MAJK POMPEO U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Najavio da će danas biti uvedene nove sankcije Teheranu!

Američki državni sekretar Majk Pompeo stigao je danas u Saudijsku Arabiju gde će se sastati sa saudijskim princom Mohamedom bin Salmanom usred povišenih tenzija SAD i Irana.

U Džedi ga je dočekao novi američki ambasador u Saudiijskoj Arabiji Džon Abizad i saudijski ministar spoljnih poslova Ibrahim al-Asaf.

Pre polaska u Saudijsku Arabiju, Pompeo je najavio da će razgovarati sa zvaničnicima u Persijskom zalivu, kao i u Aziji i Evropi jer planira stvaranje međunarodne koalicije protiv Irana.

On je rekao da su SAD spremne da pregovaraju sa Iranom, ali je najavio i da će nove američke sankcje danas biti uvedene Teheranu.

Iz Saudijske Arabije Pompeo odlazi u Ujedinjene Arapske Emirate, zemlju koja je takođe blizak saveznik SAD.

Izvor: Tanjug
Foto: wikipedia/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter