Izvor:
24.06.2019 u 10:17
0

NIK KLEG: Nema nikakvih dokaza je Rusija uticala na Bregzit!

Nema apsolutno nikakvih dokaza da su spoljne snage poput Rusije koristile Fejsbuk kako bi uticale na korisnike i britansko glasanje o napuštanju Europske unije, saopšteno je danas iz te najveće društvene mreže.

Nik Kleg, šef globalnih poslova u Fejsbuku i bivši zamenik premijera Britanije izjavio je da je ta društvena mreža uradila dve analize podataka koji su čuvani do referenduma održanog 2016. godine da i nisu pronašli dokaze o "značajnom pokušaju spoljašnjih snaga" da utiču na ishod.

Kleg je rekao da su koreni britanskog evroskepticizma postojali mnogo pre nego što je pokrenut Fejsbuk i da je dugi niz godina bio vođen tradicionalnim medijima.

"Mada razumem zašto ljudi žele nekako da smanje erupcije u britanskoj politici na neku vrstu zavere… bojim se da su koreni britanskog evroskepticizma veoma, veoma duboki “, rekao je on.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/business

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter