Izvor:
24.06.2019 u 20:27
0

POSLE PREPIRKE SA KIMOM: Tramp stiže u Južnu Koreju!

Američki predsednik Donald Tramp boraviće narednog vikenda u dvodnevnoj poseti Južnoj Koreji.

Poseta je najavljena nakon Trampove prepiske sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom, posle koje su porasle nade o oživljavanju pregovora sa Pjongjangom kako bi se okončao nuklearni program Severne Koreje.

Tramp bi u Južnu Koreju trebalo da stigne u subotu, a sastanak sa predsednikom te zemlje Mun Džae-inom zakazan je za nedelju, posle samita lidera G20 u Japanu, najavio je portparol Muna Ko Min-džung.

Portparol južnokorejskog predsednika rekao je na brifingu za novinare da bi Tramp i Mun trebalo da razgovaraju o tome kako zajedno raditi na podsticanju trajnog mira.

Severnokorejska agencija KCNA ranije danas je objavila da je Kim primio lično pismo Trampa i da će ozbiljno razmisliti o njegovom sadržaju.

Tramp je danas rekao da pismo, koje je uputio severnokorejskom lideru, predstavlja "veoma prijateljski" odgovor na pismo koje je on primio od Kima ranije ovog meseca, a u kojem mu je Kim čestitao rođendan.

Američki predsednik, koji je 14. juna napunio 73 godine, rekao je novinarima da mu je Kim uputio "prijateljsko pismo".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter