Izvor:
24.06.2019 u 20:33
0

KATAKLIZMA DOLAZI SA SEVERA I PRETI CELOJ EVROPI: Ove zemlje su već stradale u okrutnim olujama!

Nezapamćene kiše praćene žestokim udarima gromova ne prestaju da pogađaju evropske gradove, a Britanski mediji upozoravaju na još jedan talas padavina koje su već izazvale probleme.

Snimci poplavljenih ulica i bujice koje nose automobile zabeležene su u više britanskih gradova, ali je čini se, najgore prošao Edinburg.

Taman kada se u jednom trenutku učinilo da se drama smiruje i da se voda povlači, stigle su nove zabrinjavajuće vremenske prognoze.

Za kratko vreme, usled neviđene količine kiše koja je pala, ulice su poplavljene toliko da ni brojni vozači nisu stigli da odreaguju.

Pored kolona vozila zaglavljenih u vodi, mnogi vozači nisu uspeli na vreme da izađu iz svojih automobila koji su počeli veoma brzo da se pune vodom, pa su bili primorani da se popnu na krovove automobila i tamo na kiši sačekaju pomoć .

Količina kiše koja je pala u pojedinim delovima bila je prevelika da bi kišni odvodi mogli da podnesu, tako da su bile poplavljene i ulice u višim delovima gradova.

Lokalne vlasti upozoravaju da ove dramatične scene nisu sve što je tropska oluja "Saharski balon" donela.

Kako se predviđa, biće još udara jakih pljuskova praćenih munjama i jakom grmljavinom, te su izdata upozorenja na poplave.

Jedan od starijih stanovnika Edinburga, u kojem kiše nikako nisu retkost, kaže da ne pamti da mu se od količine vode na ulicama učionilo da gleda u more. Čak, je kaže, pomislio da je propustio nekakav cunami.

Superoluja "saharski balon" se širi na ostali deo evropskog kontinenta, a kataklizmičke scene danas su zabeležene i u Mađarskoj i u Poljskoj, gde je za jedan dan palo kiše koliko padne za mesec dana…

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter