Izvor:
25.06.2019 u 06:27
0

TAČI: Dijalog nastaviti bez uslovljavanja!

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači sinoć je, tokom razgovora sa šeficom norveške diplomatije Ine Marie Eriksen Soreide, rekao da je važno nastaviti dijalog sa Beogradom, ali "bez uslovljavanja".

Tači je, kako prenosi na srpskom, rekao da Priština želi da postigne pravno obavezujući sporazum sa Beogradom, sa neophodnim međunarodnim garancijama, ali je ocenio da je za to potrebno više volje, dalekovidosti i političkog pragmatizma.

Norveska ministarka naglasila je da ta zemlja podržava napore za mir i stabilnost u regionu.

– Norveška podržava dijalog i napore za normaliziciju odnosa između Kosova i Srbije – poručila je šefica norveške diplomatije.

Soreide je juče u Beogradu razgovarala sa predsednikom i premijerkom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić, kao i sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter