Izvor:
25.06.2019 u 16:49
0

UPOZORENJE IRANU DA NE KRŠI OBAVEZE IZ NUKLEARNOG SPORAZUMA!

Francuska je danas upozorila Iran da bi kršenje obaveza iz nuklearnog sporazuma koje je Teheran najavio, bila ozbiljna greška i da Francuska, Velika Britanija i Nemačka Iranu jasno poručuju da to nije u njegovom interesu.

Iran je prethodno objavio nameru da se više ne pridržava nekih odredbi nuklearnog sporazuma koje je potpisao sa svetskim silama 2015. godine, a pošto su se SAD pre nekoliko meseci povukle iz njega.

– Iransko kršenje (sporazuma) bila bi ozbiljna greška, loš odgovor na pritisak SAD – rekao je francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan, prenosi Rojters.

On je rekao da Francuska, Nemačka i Britanija, potpisnice sporazuma, smatraju da kršenje nuklearnog sporazuma nije u interesu Teherana i da zajedno rade na deeskalaciji napetosti.

– Ovaj sporazum je najbolji garant stabilnosti celog regiona zato što je zabrana nuklearnog oružja ugrožena a do sada smo uvereni da Iran poštuje svoje obaveze – rekao je Le Drijan.

Ocenio je i da je odluka SAD da uvede dodatne sankcije iranskim zvaničnicima destabilizujuća.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter