Izvor:
26.06.2019 u 12:54
0

ANGELA MERKEL: „Imamo zajedničku odgovornost za Evropu!“

Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovila je danas da u potpunosti podržava princip izbora "vodećeg kandidata" za predsednka Evropske komisije, ali je priznala da će to biti teško pošto je Evropski parlament podeljen.

Imamo zajedničku odgovornost za Evropu. Nadam se da možemo da dođemo do rešenja koje ne odbacuje proces ''vodećeg kandidata'' ali istovremeno i omogućava Evropi da bude efikasna. Za to svako mora malo da se potrudi – rekla je ona.

Merkelova je priznala da ne zagovaraju svi u Evropskom savetu takav princip izbora.

Prema ovom principu, vodeći kandidat stranke koja ima najviše mandata u EP, a to je Nemac Manfred Veber iz Evropske narodne partije, ima pravo na predsedavanje Evropskom komisijom.

Pošto mi veoma cenimo francusko-nemačke odnose moramo da prihvatimo da predsednik Francuske ima drugačiji stav od mene – rekla je Merkelova.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/DandA_Binder

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter