Izvor:
27.06.2019 u 05:38
0

SAD: Senat odobrio 4,6 milijardi dolara za probleme na granici sa Meksikom!

Američki Senat odobrio je izdvajanje 4,6 milijardi dolara pomoći za probleme na granici sa Meksikom, u nastojanju da se zaustavi ilegalna migracija preko ove južne granice SAD.

Ova mera moraće da se usaglasi sa odvojenim paketom pomoći, koji je odobrio Predstavnički dom Kongresa pre nego što bude upućena predsedniku Donaldu Trampu na usvajanje.

Predstavnički dom odobrio je prethodno izdvajanje 4,5 milijardi dolara kojima će se finansirati staranje o hiljadama migrantskih porodica i dece bez roditelja, koji se drže u prepunim pritvornim centrima na američko-meksickoj granici.

Nacrt ovog zakona je usvojen nekoliko dana pošto su imigracioni advokati saopštili da su otkrili stotine dece bez staratelja, u pritvornom centru američke carinske i granicne službe u Klintu u Teksasu, u uslovima koji su opisani kao nehigijenski i nebezbedni.

Advokati kažu da su deca, pa i bebe, spavali na podu bez čiste odeće, pristojne hrane i lekarske nege.

Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi kaže da su strašni uslovi u centru primer tvrde politike Trampove administracije prema imigrantima.

To je zlostavljanje dece. To je zločin kojim se ruše sve naše vrednosti, ne samo kao Amerikanaca vec kao moralnih bića. Danas su, nažalost, te vrednosti narušene zbog promašene politike predsednika, kojom se još pojacala stravična, potresna situacija na granici, mrlja na američkoj savesti. Zakon kojim smo usvojili je glas protiv surovog ponašanja ove administracije prema deci – rekla je ona.

Predsednik Tramp u utorak je izjavio da su uslovi na granici mnogo bolji nego za vreme predsednika Obame.

Kontrola imigracije je prioritet za predsednika Trampa ali do sada nije uspeo da usvoji zakon pomoću kojeg bi mogao da ostvari svoje imigracione ciljeve.

Zdravstveni zvaničnici su saopštili da je više od 200 dece iz pritvornog centra u Klintu premešteno i prebačeno u nadležnost druge federalne agencije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter