Izvor:
19.10.2016 u 17:17
0

BRUTALNA OSVETA NARKO KARTELA: Sudija surovo likvidiran USRED BELA DANA!

Meksički sudija koji je odlučivao o žalbama vođa narko-mafije, između ostalih i ozloglašenog El Čapa, ubijen je dok je džogirao blizu kuće u svom gradu Merepesu, 40 kilometara od Meksiko sitija.

Visente Bermudes (37) bio je na jutarnjem džogingu kada mu je napadač, obučen potpuno u crno, prišao s leđa i hladnokrvno mu pucao u glavu, prenosi britanski "Telegraf".

Na snimku se vidi kako ubica nakon izvršenog zadatka beži sa lica mesta. Meksički mediji prenose da je nesrećni sudija odvezen u bolnicu, ali da mu nije bilo spasa.

Bermudes se bavio brojnim izazovima koje su pred njega doneli advokati koji predstavljaju El Čapa Guzmana, lidera kartela Sinaloa.

Iako je motiv ubistva zvanično nepoznat, meksički mediji ističu da se Bermudes zamerio klanovima zbog čvrstog stava prema brojnim žalbama koje su ulagali advokati uhapšenih narko-bosova.

Oglasio se i predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto, koji je odmah sazvao vanrednu konferenciju za štampu.

– Federalne sudije su ljudi koji su posvetili svoje živote, ličnosti, moral i fizički integritet ovoj zemlji – rekao je predsednik Vrhovnog suda Luis Marija Agilar Morales, koji je najviše govorio na konferenciji.

Predsednik Nijeto istakao je da je ovo "tužan dan za Meksiko, i znak da se protiv organizovanog kriminala mora boriti još jačom silom".

Hoakin El Čapo Gusman je nakon hapšenja prebačen iz zatvora Altipano nedaleko od Meksiko sitija u zatvor u Sijudad Huarezu, koji se nalazi svega nekoliko kilometara od granice sa SAD. Prema pisanju lista "Reforma", taj prebačaj potpisao je lično sudija Bermudes, a sve kako bi se El Čapo što lakše deportova u SAD kada za to dođe vreme.

Meksičke vlasti usvojile su strategiju po kojoj nemaju nameru da večno drže narko-bosove u zatvorima u toj zemlji, jer često uspevaju da pobegnu zahvaljujući korupciji, ali i zbog toga što je u Meksiku, za razliku od SAD, smrtna kazna zabranjena.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter