Izvor:
19.10.2016 u 22:17
0

TEŠKE OPTUŽBE OD STRANE RUSKE FEDERACIJE: Belgija je kriva za smrt civila u Alepu!

Rusija je optužila Belgiju za ubistvo šest civila u vazdušnim udarima na Alepo u Siriji, što je Brisel odmah demantovao, prenose danas mediji.

Belgija je članica koalicije predvođene SAD u borbi protiv džihadista u Siriji.

"Šest osoba je juče ubijeno, a četvoro ranjeno kao rezultat bombardovanja u kom su uništene dve kuće u selu Hasadžik u oblasti Alepa", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Rusko ministarstvo ističe da su "u to vreme u toj oblasit identifikovana dva belgijska aviona F-16", kao i da "u oblasti nije bilo ruskih ili sirijskih aviona".

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pozvala je američki Stejt department da objavi saopštenje u kom će "snažno da osudi udare protiv civila i ubistvo civila", preneo je AFP.

"Smatram da neće biti teško pronaći fotografije mrtvih da bi se pokrenula prikladna kampanja na CNN-u", navela je Zaharova na Fejsbuku.

Belgija pozvala ruskog ambasadora

Belgijsko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas ruskog ambasadora Aleksandra Tokovinjina na razgovor, javlja Sputnjik.

Zvanični predstavnik belgijskog spoljnopolitičkog resora Didije Vanderhaselt rekao je "Interfaksu" da je šef belgijske diplomatije Didije Rejnolds bio iznenađen optužbama Rusije.

"On je rekao da mu nije jasno zašto takve izjave dolaze bez provere činjenica i konsultacija", rekao je Vanderhašelt.

Blic.rs
Foto: Russia Today

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter