Izvor:
20.10.2016 u 18:06
0

EVROPSKA UNIJA SE STAVLJA NA STRANU TERORISTA: Uvode sankcije svima koji podržavaju Asada!

Evropska unija namerava da zauzme odlučniji stav po pitanju sukoba u Siriji i upozori sve saveznike režima sirijskog predsednika Bašara al Asada, uključujući i Rusiju, da bi mogli da se suoče sa eventualnim sankcijama ako se nastave zlodela u Alepu.

– Evropski savet osuđuje napade sirijskog režima i njegovih saveznika, naročito Rusije, na civile u Alepu – stoji u nacrtu zaključka samita u koji je agencija AFP imala uvid.

Šefovi država i vlada, kako prenosi agencija, zahtevaju "hitno okončanje neprijateljstava i obnavljanje kredibilnog političkog procesa pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija".

U nacrtu dokumenta se dodaje da odgovorni za kršenje međunarodnog humanitarnog prava i ljudskih prava moraju da budu pozvani na odgovornost.

U odnosu na nacrt od srede, sada je ubačena još jedna rečenica o pretnji sankcijama.

– EU razmatra sve opcije, uključujući sankcije protiv pojedinaca ili organizacija koje podržavaju režim, ako se zlodela nastave..

Slična rečenica može se naći u izjavi šefova diplomatija EU koja je usvojena u ponedeljak, ali se pretnja sankcijama tu odnosila samo na sirijske državljane.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter