Izvor:
15.08.2019 u 14:25
0

TOKIO: Priština mora da ukine takse i nastavi dijalog!

Stav Japana je da dijalog Beograda i Prištine mora biti nastavljen, s tim da prethodno, kako to traži Beograd i deo međunarodne zajednice, nametnute uvećane takse na proizode iz Srbije i BiH moraju biti ukinute, poručio je danas u Beogradu predstavnik japanskog ministarstva spoljnih poslova Džun Sajto.

Sajto je novinarima rekao da je zvanični Tokio stava da Priština mora da ukine tu meru, da bi dijalog bio nastavljen s ozbirom na to, kako je ocenio, da je normalizacija odnosa Srba i Albanaca "ključ stabilnosti u regionu".

– Osnovni stav Japana je da dijalog mora biti nastavljen – rekao je Sajto precizirajući da je to zvanični stav Tokija o tom pitanju koji, kako je objasnio, njegov šef, ministar spoljnih poslova Taro Kono nije stigao da prenese svom srpskom kolegi i domaćinu Ivici Dačiću.

On je rekao da je Dačić ministra Konoa, inače, upoznao sa osnovnim crtama tog, kako je oceniio, veoma teško problema.

Istovremeno, Sajto je rekao da zvanični Tokio pozdravlja uzdržani stav Srbije o pitanju nametnutih taksi.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter