Izvor:
16.08.2019 u 14:18
0

PREDSEDNIK RUSIJE DODELIO TITULE: Putin odlikovao heroje, pilota i kopilota!

Ruski predsednik Vladimir Putin dodelio je titule Heroj Rusije dvojici pilota kompanije "Ural Erlajns" koji su prinudno sleteli na polje kukuruza u predgrađu Moskve, spasivši živote 223 putnika.

Ostali članovi posade odlikovani su Ordenom za hrabrost.

– Potpisao sam dekret o dodeli odlikovanja članovima posade aviona koji je prinudno sleteo u blizini aerodroma Žukovski – rekao je Putin otvarajući sastanak sa članovima ruskog Saveta za bezbednost.

Ruski putnički avion juče je prinudno sleteo u polje nedaleko od aerodroma "Žukovski" ubrzo po poletanju iz Moskve pošto su ptice uletele u motor letelice, a u incidentu su povređene 23 osobe, uključujući devetoro dece.

Avion sa 234 putnika i članova posade kompanije "Ural Erlajns" poleteo je iz Moskve za Simferopolj, na Krimu, kada su ptice uletele u motor.

Pilota Damira Jusupova i kopilota Georgija Murzina u Rusiji slave kao heroje, pošto su uspeli da spasu živote 223 ljudi.

Damir Jusupov, 41-godišnjak iz Sibira koji je spustio Erbas u polje kukuruza, nije tipičan pilot – svojevremeno ga je odbila pilotska škola, završio je prava i tek potom se prekvalifikovao.

Georgij Murzin, 23-godišnji kopilot, dobio je licencu za pilota pre samo dve godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter