Izvor:
23.10.2016 u 15:09
0

SRCE ISLAMSKE DRŽAVE PRED PADOM: Iračke snage na samo pet kilometara od…

Iračke snage napredovale su u ofanzivi na Mosul i stigle su u subotu na pet kilometara od tog grada na severu Iraka koji, kao svoje poslednje veliko uporište u toj zemlji, pod kontrolom drži Islamska država.

Postoje znakovi pobune protiv Islamske države u samom Mosulu, rekao je ministar unutrašnjih poslova vlade kurdskog regiona u Iraku, Karim Sindžari, prenosi Rojters.

Sindžari, koji je i vršilac dužnosti ministra odbrane za to područje, ipak je dodao da se ne očekuje da će bitka uskoro biti okončana.

Prema njegovim rečima, veruje se da Islamska država ima između 4.000 i 8.000 boraca koji će se žestoko boriti, jer Mosul ima jak simbolički značaj za te tvrdokorne sunitske džihadiste.

Tanjug
Foto: Twitter/TheQuint

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter