Izvor:
23.10.2016 u 17:41
0

EVROPSKA UNIJA PRED RASPADOM: Na najnižoj smo tački, ovako više ne možemo dalje!

Austrijski kancelar Kristijan Kern smatra da se Evropska unija našala na "najnižoj tački", usled haosa u vezi pregovora oko sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kanadom (CETA), zbog blokade Valonije.

– Neko ko nije čak ni za pregovaračkim stolom blokira proces donošenja odluka. To pokazuje hitnu potrebu za reformama EU. Tako ne možemo dalje – poručio je on u intervjuu bečkom dnevniku "Kronen cajtung".

Istovremeno kancelar smatra da će CETA moći biti zaključen do 27. oktobra.

– Motivi Valonaca nemaju veze sa CETA – objasnio je on.

Kern ujedno upozorava da se sporazum o slobodnoj trgovini sa SAD (TTIP) drastično razlikuje od CETA i da je neophodno blagovremeno o razgovarati o tome šta može da stoji u njemu, a šta ne.

– Preostaje još mnogo vremena za rešavanje problema. Ako se ne uspe u tome, onda je neophodno preuzeti odgovornost za neuspeh – kazao je on.

Tanjug
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter