Izvor:
23.08.2019 u 16:18
0

TRUPE BAŠARA ASADA PREUZIMAJU KONTROLU: Sirijska vojska zauzela tursku osmatračnicu?

Trupe sirijskog predsednika Bašara Asada preuzele su kontrolu nad nizom sela u severnoj pokrajini provincije Hama, među kojima je i selo Morek, gde se nalazi turska osmatračnica,saopšile su danas sirijska državna TV i grupa za praćenje rata.

Sirijske trupe su ovim dovršile preuzimanje nekadašnje pobunjeničke regije, južno od provincije Idlib, prvi put od 2012. godine.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, takođe je danas izvestila da vladine trupe sada imaju kontrolu nad celim severom Hame.

Sudbina turskih trupa koje nadgledaju posmatračko mesto nije poznata. Od sporazuma sa Rusijom prošle godine, Turska je uspela da sačuva 12 takvih mesta u i oko provincije Idlib. Turska je snažni oslonac sirijske opozicije i pobunjenika koji se bore protiv Asadovih snaga, dok Rusija podržava Asadovu vladu.

Opservatorija je sapštila da nije jasno da li je bilo turskih vojnika koji su ostali na osmatračnici Morek ili su se povukli iz tog područja preko noći.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavučoglu negirao je da su u Siriji opkoljene bilo kakve turske trupe. Tokom posete Bejrutu rekao je novinarima da je u Idlibu došlo do sukoba u blizini turskih osmatračnica, "ali nema nikakvih opkoljenih vojnika".

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Milan Sostaric

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter