Izvor:
23.08.2019 u 20:24
0

„TO JE PLAN“: Brazilski predsednik razmatra mogućnost da pošalje vojsku u Amazoniju!

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro rekao je da bi mogao da pošalje vojsku da se izbori sa vatrenom stihijom u Amazoniji.

– To je plan– rekao je Bolsonaro nakon povećanog pritiska međunarodne zajednice da obuzda rekordni broj požara u Amazoniji.

On nije precizirao kada će se oružane snage uključiti, ali je nagovestio da bi to moglo biti uskoro.

Bolsonaro je prethodno opisao zaštitu kišnih šuma kao prepreku ekonomskom razvoju, boreći se sa kritičarima koji su tvrdili da Amazon proizvodi ogromne količine kiseonika i smatra se ključnim u naporima za suzbijanje globalnog zagrevanja.

Mali broj demonstranata okupio se ispred brazilskih ambasada u Parizu, Londonu i Ženevi kako bi pozvao Brazil da učini više u borbi protiv požara.

Susedna Bolivija i Paragvaj takođe su se borile da spreče požare koji su progutali šume i polja i, u mnogim slučajevima, otrgli se kontroli pod jakim vetrom nakon što su stanovnici raskrčili zemljište za poljoprivredu.

Oko 7.500 kvadratnih kilometara zemlje je pogođeno požarima u Boliviji, izjavio je ministar odbrane Havijer Zavaleta.

Izvor: B92
Foto: YouTube/ Guardian News/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter