Izvor:
25.08.2019 u 09:04
0

BEJRUT: Dron pun eksploziva oštetio medijski centar Hezbolaha!

Medijski centar Hezbolaha u Bejrutu oštećen je eksplozijom jednog od dva drona koja su pala u južno predgrađe tog grada, saopšteno je iz tog libanskog pokreta.

– Prvi dron je pao i nije načinio štetu a drugi pun eksploziva, eksplodirao je i izazvao velike štete u medijskom centru – rekao je za libansku nacionalnu novinsku agenciju ANI portparol Hezbolaha Mohamed Afif.

Nekoliko sati ranije Izrael je izveo vazdušne udare u susednoj Siriji, ali zvaničnici šiitskog pokreta nisu mogli da kažu da li se radi o izraelskim dronovima.

Afir je rekao da Hezbolah nije gađao nijedan dron. On je rekao da prvi dron nije eksplodirao i da ga sada Hezbolah analizira.

Za kasnije danas najavljeno je obrćanje šefa Hezbolaha Nasera Nasrale.

Liban i susedni Izrael su i dalje tehnički u ratu. Bejrut redovno optužuje Izrael da krši njegov vazdušni prostor svojim avionima i dronovima.

Hezbolah, koga Izrael i SAD smatraju terorističkom organizacijom, važan je akter u Libanu, gde ima predstavnike u vladi i u Parlamentu.

Izrael je sproveo stotine udara u Siriji od početka rata u toj zemlji 2011. godine, uglavnom ciljajući iranske mete ili Hezbolah, ali retko javlja brzo o svojim intervencijama.

Hezbolah podržava sirijskog predsednika Bašara al Asada koga takođe podržava Teheran. Izrael želi da izbegne da Iranska vojska trajno ostane u Siriji.

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter