Izvor:
23.10.2016 u 20:03
0

SELFI NA IZBORIMA – ZA ILI PROTIV: Banalno pitanje PODELILO CELU AMERIKU!

Američka agencija AP objavila je danas analizu zakonodavstva koje se tiče fotografisanja na glasačkom mestu u saveznim državama SAD i došla do zaključka da će na predsedničkim izborima 8. novembra neki od birača koji požele da ovekoveče taj trenutak rizikovati i zatvorsku kaznu.

Navodi se da su federalne sudije ukinule zabrane selfija u Nju Hempširu i Indijani, a došlo je i do promene propisa u državama poput Kalifornije i Rod Ajlenda.

Ipak, pokazivanje slike glasačkog listića u 18 država je i dalje zabranjeno zakonom, dok se u šest saveznih država zabrana odnosi samo na fotografiju učinjenu na glasačkom mestu, dok je dozvoljeno slikati listić za glasanje koji je biraču stigao poštom.

Guverener Kalifornije Džeri Braun potpisao je prošlog meseca zakon kojim se poništava 125 godina stara zabrana glasačima da drugim ljudima pokazuju za koga su glasali.

Ovaj zakon stupa na snagu tek posle izbora u novembru, ali to nije sprečilo kalifornijske birače koji su listiće već dobili poštom da šeruju na društvenim mrežama opciju za koju su glasali.

To se desilo i u Koloradu čije su vlasti prošle nedelje počele slanje listića za glasanje na predsedničkim izborima na kućne adrese onih koji nisu u stanju da dođu na glsačko mesto u novembrui na društvenim mrežama su se već pojavili selfiji.

U reakciji na to, Okružni tužilac Denvera Mič Morisi je objavio "podsećanje" da je javno prikazivanje listića na kojem je glasano prekršaj u ovoj saveznoj državi.

Tanjug
Foto: Twitter/rtv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter