Izvor:
11.09.2019 u 14:19
0

GODIŠNJICA OD TERORISTIČNOG NAPADA: „Američka snaga, hrabrost i saosećanje nikada nisu dovedeni u pitanje!“

Američki predsednik Donald Tramp je danas, po treći put otkako je na čelu SAD, obeležio godišnjicu terorističkog napada izvedenog 11. septembra 2001. godine na SAD.

U proglasu kojim je obeležena godišnjica kao "Dan patriota", Tramp se osvrnuo na to koliko se Amerikanaca seća trenutka kada je grupa terorista izvela najveći napad na američkom tlu, usmrtivši gotovo 3.000 ljudi.

Prelepo septembarsko jutro bilo je narušeno velikom nevericom, mučnom tugom i dubokom patnjom. Američka snaga, hrabrost i saosećanje, međutim, nikada nisu dovedeni u pitanje – naveo je Tramp u jučerašnjem sopštenju.

Uz američku zastavu koja se vijorila iznad Bele kuće na pola koplja, Tramp je odao počast nastradalima minutom ćutanja na Južnom travnjaku sa prvom damom Melanijom Tramp i desetinama članova izvršne vlasti.

On se potom uputio na komemoraciju u Pentagonu.

Članovi Kongresa odali su počast nastradalima minutom ćutanja na Kapitol hilu.

Potpredsednik Majk Pens učestvovaće u komemorativnoj službi u Šanksvilu.

Prošlo je 18 godina otkako su otmičari Al-Kaide oteli četiri aviona od kojih su dva udarila u kule bliznakinje – Svetski trgovinski centar na Menhetnu, jedan u Pentagon, dok se četvrti srušio u Šanksvilu, u ruralnom delu Pensilvanije, jer su putnici pružili otpor otmičarima.

Napad izveden 11. septembra 2001. bio je najsmrtonosniji ikad počinjen u SAD, a odgovornost za njega preuzela je Al kaida, čiji je lider Osama bin Laden ubijen 10 godina kasnije u Pakistanu.

Izvor: Tanjug
Foto: Instagram/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter