Izvor:
27.10.2016 u 02:37
0

On je predvideo ishode svih predsedničkih izbora: Tvrdi da će novi predsednik SAD biti…

Američki profesor Helmut Norpot, tvorac modela čijom se primenom, osim u jednom slučaju, uspešno mogao predvideti pobednik svih predsedničkih izbora u SAD u poslednjih 100 godina, tvrdi da će u novembru pobedu odneti Donald Tramp.

Ovaj politikolog sa Stoni Bruk Univerziteta u Njujorku, razvio je model predviđanja i kada ga je primenio retroaktivno, pokazalo se da se pokazao pobednike izbora od 1912. godine. Pogrešio je samo jednom i to 2000. kada je rekao da će pobediti Al Gor, piše londonski "Indipendent".

Gor je, doduše, tada dobio više glasova, ali je posle spornog prebrojavanja glasova u Floridi, predsednik postao Džordž Buš mlađi.

Norpot je u izjavi za "Njujork post" rekao da je Tramp bio najjači u izborima u okviru Republikanske stranke i da će pobediti.

– Model je predviđeno još u februaru da će Tramp biti pobednik i ništa se nije promenilo od tada. Šta god se događalo u stvarnom svetu, ne utiče na model –rekao je Norpot.

Model, međutim, ne uzima u obzir politički pejzaž koji se stalno menja, niti kako pojedini događaji utiču na izbornu trku, kao ni činjenicu da dve najjače stranke u SAD sve manje predstavljaju zemlju u celini.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter