Izvor:
22.09.2019 u 18:22
0

PROTESTI U EGIPTU: Traže ostavku predsednika Abdela Fataha el Sisija!

U više egipatskih gradova održani su antivladini protesti sa kojih je zatražena ostavka predsednika Abdela Fataha el Sisija.

Proteste je veoma brzo rasturila policija koja je protiv demonstranata iskoristila suzavac.

Prema tvrdnjama egipatskog Centra za ekonomska i socijalna prava, nekoliko desetina ljudi je uhapšeno, medju kojima najmanje dva novinara.

Ovo su, kako prenosi AP, retki antivladini protesti, a u blizini trga u Kairu, sinoć se okupilo na desetine demonstranata.

Ovo je važan razvoj događaja jer je ovo prvi protest protiv vlasti el Sisija – rekao je politikolog Mustafa Kamel el Sajed sa Univerziteta u Kairu.

Protesti, na kojima se takodje okupio manji broj ljudi, održani su i u drugim mestima, uključujući i Aleksandriju.

Oni su se odazvali pozivu biznismena, koji je sam napustio zemlju, Mohameda Alija, a koji optužuje vojsku i vladu za korupciju, ne pružajući za to dokaze.

El Sisi je u utorak odbacio optužbe za korupciju, nazivajući ih "čistim lažima".

Egipatski biznismen i glumac Mohamed Ali postavio je na internetu seriju video snimaka u kojima optužuje predsednika da troši milione na luksuzne rezidencije i hotele, dok milioni Egipćana žive u siromaštvu.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter