Izvor:
23.09.2019 u 10:02
0

SVE VIŠE MIGRANATA NA LEZBOSU: U kampu više nema mesta!

Nagli porast broja migranata koji iz Turske stižu na ostrvo Lezbos, izazvao je najgoru krizu na ovom grčkom ostrvu u poslednje četiri godine, kada je izbeglički talas bio na vrhuncu.

Lokalne i bezbednosne vlasti održaće danas vanredan sastanak tim povodom.

U izbegličkom kampu Morija više nema mesta za smeštaj novih lica i trenutno je tu zbrinuto 12.000 osoba, što je četiri puta više od planiranog kapaciteta.

Stotine migranata koji nisu uspeli da se smeste u kampu već spavaju na otvorenom ili u šatorima, prenose svetski mediji.

Grčka vlada obećala je intenzivnije pomorske patrole i najavila da će zatražiti dodatnu međunarodnu podršku.

Ministar odbrane Nikos Panagijotopulos rekao je da će vojska pružiti veću podršku obalskoj straži na ostrvu u Egejskom moru.

Očekuje se da će grčki premijer Kirijakos Micotakis na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku razgovarati o ovoj krizi sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter