Izvor:
11.10.2019 u 09:48
0

ATINA: Grčka traži veću podršku NATO u suočavanju sa migrantima!

Grčki predsednik Prokopis Pavlopulos i premijer Kirjakos Micotakis zahtevali su od generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga praktičniju podršku Alijanse i aktivnije učesće u suočavanju sa migrantskim problemom i talasom migranata u Egejskom moru.

Micotakis je tokom susreta sa Stoltenbergom tražio aktivnije učešće NATO u suočavanju sa međunarodnim problemom i istakao da je važno prisustvo Alijanse u misiji na Egejskom moru.

– Tražio sam i razgovarao sa generalnim sekretarom o mogućnostima misije NATO na Egejskom moru. Smatram da je reč o korisnoj misiji koja je opravdala svoju važnost – rekao je Micotakis.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg na zajedničkoj konfrenciji za medije sa grčkim premijerom je istakao da je prisustvo Alijanse u Egejskom moru od posebne važnosti, jer je bila instrument koji je osigurao sprovođenje sporazuma između Turske i EU.

Stoltenberg je istakao da njihov mandat nije da zaustavi čamce, već da dele informacije, dodajući da su brodovi NATO često u prilici da prvi uoče čamce.

– Svestan sam da još postoje nelegalni prelazi i da se i dalje suočavati sa izazovom povezan migrantskom i izbegličkom krizom u Grčku, koja beleži veće brojke u poslednjih nekoliko meseci – rekao je Stoltenberg.

Grčki predsednik Prokopis Pavlopulos tokom susreta sa Stoltenbergom istakao je da Alijansa treba praktičnije da podrži Grčku u suočavanju sa izbegličko-migrantskim problemom.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter