Izvor:
17.10.2019 u 09:57
0

DIPLOMSTSKI INCIDENT: Američke diplomate skinute sa voza! Sledi PROTSTNA NOTA Vašingtonu!

Troje američkih diplomata skinuti su sa voza u blizini severnog ruskog grada Severodvinska, zato što su u tu teritoriju ušli bez adekvatne dozvole.

Kako se precizira u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova, američka ambasada u Moskvi jeste tražila dozvolu za zvaničnu posetu diplomata, ali se ta dozvola odnosila za Arhangeljsk, a ne Severodvinsk.

S tim u vezi, Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je da će uputiti protestnu notu Vašingtonu.

Oglasile su se i lokalne vlasti Arhangeljska, koje su saopštile da u narednom periodu nisu planirane nikakve aktivnosti sa učešćem američkih diplomata.

Severodvinsk je grad na severu Arhangeljske oblasti, međutim, glavna odlika tog mesta je što je zabranjen pristup stranim državljanima i za ulazak u njega je potrebna posebna dozvola.

U tom gradu je smeštena odbrambena industrija Ruske Federacije, a poznat je po tome što se tamo nalazi preduzeće "Sevmaš", koje proizvodi podmornice.

Izvor: B92
Foto: YouTube/ Nikola Tumbas/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter