Izvor:
19.10.2019 u 14:39
0

ERDOGAN PORUČIO: Razgovaraću s Putinom o Siriji u Sočiju!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom naredne nedelje razgovarati o raspoređivanju snaga sirijske vlade u planiranoj "bezbednoj zoni" na severu Sirije, ali je upozorio da će Ankara "sprovesti svoje planove" ako se ne postigne rešenje.

Turska i SAD dogovorili su se u četvrtak da se zaustavi turska vojna ofanziva u Siriji na pet dana, dok se kurdske snage ne povuku iz "bezbedne zone", a Erdogan će, kako navode mediji, otići u Soči na hitan sastanak sa Putinom kako bi razgovarao o narednim koracima Turske.

Obraćajući se na ceremoniji u turskoj provinciji Kajseri, Erdogan je rekao da će Ankara "razbiti glavninu" kurdskih snaga na severu Sirije ako se oni ne povuku iz te oblasti tokom dogovorenog perioda od 120 sati.

Turski ministar odbrane Hulusi Akar prethodno je rekao da je turska vojska spremna da nastavi ofanzivu na severu Sirije ako ne bude u potpunosti primenjen dogovor sa Vašingtonom o privremenom zaustavljanju sukoba, dok se ne povuku kurdski borci.

Prekinuli smo operaciju na pet dana. Za to vreme, teroristi će se povući iz bezbedne zone, njihovo oružje će biti prikupljeno, a položaji uništeni. Ako se to ne dogodi, mi ćemo nastaviti operaciju – rekao je Akar.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ Printscreen/ @En24News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter