Izvor:
21.10.2019 u 19:09
0

TRAMP: I dalje želim da se sve američke trupe povuku iz Sirije!

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da i dalje želi da se sve američke trupe povuku iz Sirije, ali da su mu Jordan i Izrael tražile da deo jedinica ostane u toj bliskoistočnoj državi.

Tramp je novinarima u Beloj kući rekao i da će SAD smisliti nešto sa Kurdima u istočnoj Siriji kako bi se obezbedio pristup prihodima od sirijske nafte.

On je dodao i da će u taj deo Sirije poslati američku naftnu kompaniju kako bi pomogla.

Svoju odluku o povlačenju vojnika iz Sirije Tramp je obrazložio navodeći da SAD nikada nisu obecale da će štititi Kurde do kraja njihovih života, kao i da želi da vrati kući američku vojsku.

Moram da uradim ono zbog čega sam izabran i moram da uradim ono što smatram da je ispravno – rekao je Tramp novinarima.

Tramp je prošle nedelje izjavio da će oko 1.000 vojnika stacioniranih na severoistoku Sirije da se vrati kući, a da će u bazi na jugu ostati oko 200.

Šef Pentagona Mark Esper kazao je da razmatra mogućnost da jedan dodatni kontigentr vojnika ostane u istočnoj Siriji sa sirijskim Kurdima, kako bi se zajedno borili protiv takozvane Islamske države.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter