Izvor:
04.11.2016 u 16:21
0

Užasan napad: U strašnoj eksploziji, najmanje osam poginulih i stotinu ranjenih!

Najmanje osam osoba je danas poginulo, a 100 ranjeno u eksploziji automobila-bombe u Dijarbakiru, većinski kurdskom gradu na jugoistoku Turske, saopštio je danas premijer Binali Jildirim, optuživši za napad kurdske ekstremiste.

Jildirim je rekao da je među poginulima i jedan osumnjičeni pripadnik zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK).

Napad se odigrao nekoliko sati posle hapšenja lidera i poslanika prokurdske Narodne demokratske partije (NDP).

Jildirim je rekao da su oni privedeni u skladu sa zakonom.

– Izabrani zvaničnici koji ohrabruju terorizam moraju da se suoče sa pravnim postupcima – poručio je Jildirim, preneo je Rojters.

Među 12 uhapšenih je i lider NDP Selahatin Demirtaš kog svetski mediji nazivaju "Kurdski Obama".

Uhapšena je i kopredsednica NDP Figen Juksekdag.

Advokati te stranke su saopštili da su oni uhapšeni jer su odbili da svedoče o zločinima povezanim sa terorističkom propagandom.

Turska optužuje NDP za povezanost sa kurdskom militantnom organizacijom Radnička partija Kurdistana, koju SAD, EU i Turska smatraju terorističkom organizacijom.

Federika Mogerini je objavila da je EU duboko zabrinuta zbog hapšenja lidera i poslanika prokurdske Narodne demokratske partije u Turskoj i tim povodom je kontaktirala Ankaru.

Tanjug
Foto: Twitter/AmichaiStein1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter