Izvor:
02.11.2019 u 17:49
0

HONG KONG: Demonstranti u Hongkongu upali u zgradu Sinhua!

Antivladini demonstranti danas su po prvi put napali hongkonšku kancelariju kineske zvanične novinske agencije Sinhua nakon što je u centru grada izbio haos, a policija u upotrebila suzavac i vodene topove protiv demonstranata, od kojih su neki prethodno gađali policajce molotovljevim koktelima.

Na meti demonstranata prvi put tokom višemesečnih protesta našla se zgrada redakcije kineske agencije Sinhua u Hongkongu, gde su demonstranti razbili vrata i prozore.

Oni su zapalili vatru i na zidu napisali grafit "Deportujte kineske komuniste."

Lokalni mediji objavili su snimke na kojima se vidi vatra u holu redakcije Sinhua u Hongkongu, grafiti na zidovima i razbijeni prozori. Nije poznato da li je u zgradi bilo ljudi.

Na meti demonstranata našle su se i kineske banke i poslovni objekti.

Sukoba demonstranata i policije bilo je na više lokacija u Hongkongu, a ovonedeljni 22. protest prerastao je u nasilje pošto su demonstranti palili barikade na ulicama, metro stanice, prodavnice.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter