Izvor:
02.11.2019 u 20:52
0

BUGARSKA UPUTILA POTRESNU NOTU FRANCUSKOJ ZBOG MAKRONOVE IZJAVE: „Više volim migrante iz Gvineje nego bande iz Ukrajine i Bugarske“! (FOTO)

Bugarska je uputila Francuskoj protestnu notu zbog izjava predsednika Emanuela Makrona, a francuska ambasadorka u Sofiji pozvana je u bugarsko ministarstvo spoljnih poslova na razgovor 4. novembra.

Makron je u intervjuu rekao da više voli ilegalne migrante iz Gvineje i Obale Slonovače nego "bande iz Ukrajine i Bugarske".

Ministar spoljnih poslova Bugarske Ekaterina Zaharijeva naredila je bugarskom ambasadoru u Parizu da uiputi protestnu notu francuskom ministarstvu spoljnih poslva i istovremeno pozvala francusku ambasadorku Florans Robin u ministarstvo.

Zaharijeva je u saopštenju istakla da su Makronove reči uvredljive i neprihvatljive.

Ona je dodala da ne razume razlog za takvu izjavu francuskog predsednika i ocenila da je verovatno reč o nekim unutrašnjim političkim problemima.

Zaharijeva je izrazila uverenje da će ovaj nesporazum biti rešen diplomatskim putem.

Zamenik premijera i ministar odbarane Bugarske Krašimir Karakačanov takođe je reagovao na Makronovu izjavu.

On je na Fejsbuku napisao da je to "još jedan primer arogancije koju demonstrira jedan od aktuelnih lidera nekadašnje Antante" i istakao da je ona neprihavatljiva i uvredljiva sa diplomatskog gledišta.

– Kategorički se protivim takvim pokušajima da se Bugarska diskredituje i da se gaze prava bugarskih građana. Bivše kolonijalne sile treba da se suoče s nasleđem svoje bivše vladavine – napisao je Karakačanov.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter