Izvor:
04.11.2019 u 11:57
0

LONDON: Poslanici biraju novog predsednika parlamenta!

Britanski poslanici izabraće danas novog predsednika donjeg doma parlamenta koji će imati odlučujuću ulogu u odlučivanju u procesu Bregzita.

Dosadašnji predsednik Džon Berkou podneo je ostavku prošle nedelje posle deset godina na toj funkciji.

Tokm tri godine otkako je Britanija glasala za izlazak iz EU, predsednik donjeg doma je imao izuzetno uticajnu ulogu u procesu debatovanja o prednostima i nedostacima Bregzita i usvajanju zakona koji su potrebni za njegovo sprovođenje.

Berkou je optužen za nepoštovanje konvencija i favorizovanje onih koji su želeli da zaustave planove vlade za izlazak Britanije iz EU.

Postoji osam kandidata za njegovog naslednika, među kojima su tri zamenika Berkoua – Lindzi Hojl, Rozi Vinterton i Elenor Leng i dugogodišnju poslanicu laburista Harijet Harman.

Svaki od njih će imati pet minuta da se obrati poslanicima pre početka tajnog glasanja.

Biće održano više krugova glasanja i svaki put će ispadati iz trke kandidat koji osvoji najmanje glasovi.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/business/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter