Izvor:
05.11.2019 u 09:03
0

ROHANI NAJAVIO KRŠENJE SPORAZUMA: Mašine u nuklearnom postrojenju Fordo počinju da ubrizgavaju uranijumski gas u sredu!

Iranski perdsednik Hasan Rohani izjavio je danas da će Teheran početi ubrizgavanje uranijumskog gasa u 1,044 centrifuge, što je novi korak dalje od nuklearnog sporazuma Irana i svetskih sila.

Rohani je u obraćanju koje je prenosila državna televizija rekao da će mašine u nuklearnom postrojenju Fordo početi da ubrizgavaju uranijumski gas u sredu.

Agencija navodi da je to novi korak dalje od nuklearnog sporazuma Irana i svetskih sila od kada se iz njega, krajem prošle godine, povukao američki pedsednik Donald Tramp.

Prema nuklearnom sporazumu, te mašine treba da se okreću bez gasa u sebi.

Iran je juče saopštio da radi na prototipu centrifuge koja je 50 puta brža od one dozvoljene nuklearnim sporazumom sa svetskim silama.

Prema nuklearnom sporazumu, koji je potpisan 2015. godine, Iran ima pravo da proizvodi obogaćeni uranijum samo posredstvom 5.060 centrifuga prve generacije IR-1.

Izvor: Tanjug
Foto: thenational.ae/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter