Izvor:
05.11.2019 u 16:23
0

ERDOGAN: Kurdski borci još prisutni u pograničnim područjima!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas Rusiju i Sjedinjene Američke Države da ispune svoja obećanja i obezbede da se sirijski kurdski borci povuku iz takozvane "zone bezbednosti" duž severne granice Sirije sa Turskom.

U svom nedeljnom govoru pred poslanicima vladajuće stranke, Erdogan je rekao da su kurdski borci i dalje prisutni u nekim od pograničnih područja na severoistoku Sirije uprkos dva sporazuma o prekidu vatre, kojima su posredovale SAD i Rusija, a koji su zaustavili vojnu ofanzivu Turske kako bi se kurdskim borcima omogućilo da se povuku sa granice, preneo je AP.

Turska smatra da su ove snage koje predvode Kurdi teroristi, mada su činili i jezgro američkih snaga koje su se borile protiv ekstremističke Islamske države.

– Znamo da su teroristi prisutni u granicama zone bezbednosti koju smo odredili sa obe strane – rekao je Erdogan.

– Ne mogu nas prevariti rečima: Izveli smo teroriste sa tih mesta, očistili smo ih od terorista – naveo je on.

Erdogan je rekao da su kurdski borci i dalje prisutni u regionima Tal Rafat i Manbidž, kao i u području istočno od grada Ras al-Ajn.

Predsednik Turske je, takođe, izjavio da su turske trupe napali neki sirijski kurdski borci iz područja u koja su se povukli, dodavši da Turska neće "ostati posmatrač" tih napada.

– Uradićemo ono što je neophodno, kao što smo radili u prošlosti – istakao je Erdogan ne ulazeći u detalje.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter