Izvor:
06.11.2019 u 19:35
0

AGONIJA POLICAJKE U ČILEU: Demonstracije prerasle u nasilje i agresiju!

Dve policijske službenice teško su povređene tokom višednevnih protesta i sukoba koji haraju Čileom. Video snimak policajki u plamenu obišao je svet.

Demonstranti su bacajući Molotovljeve koktele zapalili jednu policajku. Na snimku se vidi agonija povređene žene dok kolege pokušavaju da joj pomognu gaseći buktinju protivpožarnim aparatom i rukama.

Do incidenta je došlo nedaleko stanice metroa Bakviedano, a policija se sa demonstrantima obračunavala suzavcem i vodenim topovima.

Povređene policajke stare su 20 i 25 godina i obe su pripadnice specijalne policije u gradu Santjago. Njih je u bolnici obišao ministar unutrašnjih poslova Gonzalo Blumel, osudivši napad.

– Ovo je čisto nasilje koje nema veze sa legitimnim zahtevima demonstranata. Bio je to čin kukavičluka i agresije usmeren prema policajkama koje su radile na osiguravanju mira svojih sugrađana- naveo je on..

Novinari koji su se zatekli na mestu događaja izvestili su kako je policija, videvši zapaljene koleginice, intenzivirala svoje aktivnosti. Počeli su da pucaju na demonstrante gumenim mecima i pojačali upotrebu suzavca.

U dvonedeljnim sukobima demonstranata (koji su na ulice izašli zbog povećanja cene javnog prevoza) s policijom dosad je povređeno više od 800 policajaca i oko 1650 demonstranata.

Izvor: B92
Foto: bbc.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter