Izvor:
09.11.2019 u 14:36
0

„EVROPEJCI LICEMERNI STE!“ Sirijski predsednik ima oštrije pretnje od Ergogana!

Sirijski predsednik Bašar Asad rekao je da je strah evropskih naroda da će im Turska poslati izbeglice licemeran. On je optužio EU da nastavlja da sponzoriše terorizam u Siriji.

Sirijski lider tvrdi da bi najveća briga Evropske unije trebalo da budu "stotine hiljada džihadista sa kojima je u savezu", a ne izbeglice iz Sirije koje turski predsednik Redžep Tajip Edogan preti da će pustiti.

– Kako se možete bojati tih nekoliko miliona, koji su većinom umereni i među kojima je malo terorista, dok direktno podržavate na desetine, možda i stotine hiljada terorista u Siriji i ne bojite se da će se oni vratiti u vaše zemlje?– upitao je Asad.

Asad je u intervjuu naveo da bi među onima koji su pobegli iz ratom rastrzane Sirije moglo biti ekstremista, ali da većina izbeglica ne predstavljaju pretnju za razliku od ojačanih džihadista koji mogu okrenuti protiv svojih pokrovitelja.

Odnos EU i Turske, Asad je ocenio kao odnos ljubav-mržnja. Napomenuo je da iako EU "mrzi“ turskog lidera, evropske zemlje ne mogu ništa osim da poslušaju šta ima da kaže.

Zapravo, odnos između Erdogana i EU je kompleksan: mrze ga, ali ga žele, rekao je Asad.

Izvor: B92
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter