Izvor:
11.11.2019 u 08:32
0

MEKSIKO SE PROTIVI PUČU U BOLIVIJI: Gutereš duboko zabrinut za eskalaciju krize! (FOTO)

Meksički ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard izjavio je da ta zemlja ne prihvata vojnu operaciju koja se događa u Boliviji i da ne sme da dođe do puča.

– Ne prihvatamo to, to je slično tragedijama koje su okrvavile našu Južnu Ameriku u prošlom veku. Meksiko će ostati pri svom stavu da poštuje demokratiju i institucije – napisao je Ebrard na Tvitteru.

Na vest da je bolivijski predsednik Evo Morales podneo ostavku nakon što je to od njega tražila vojska, reagovala je i vlada Perua, koja je pozvala na obnovu "mirnog stanja" u Boliviji.

Vlada Perua je u kratkom saopštenju pozvala i na transparentne izbore uz pomoć Organizacije Američkih Država.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš duboko je zabrinut zbog situacije u Boliviji, gde je predsednik Evro Morales pod pritiskom vojske i višenedeljnih protesta, pokrenutih posle spornih rezultata izbora, podneo ostavku posle skoro 14 godina provedenih na vlasti.

Gutereš je pozvao na maksimalnu uzdržanost svih strana i smanjenje tenzija, objavio je portparol generalnog sekretara UN, Stefan Dižarik.

Generalni sekretar UN je pozvao Bolivijce da budu "posvećeni traganju za mirnim rešenjem trenutne krize i obezbeđenju transparentnih i kredibilnih izbora".

Izvor: Kurir
Foto:
Twitter/Inside_Syria

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter