Izvor:
12.11.2019 u 09:33
0

GUBITE SE ODAVDE: Francuski specijalci oterali katalonske demonstrante sa granice!

Francuska specijalna jedinica rasterala je jutros više stotina katalonskih proseparatističkih demonstranata koji su skoro 24 časa držali u blokadi glavnu saobraćajnicu koja povezuje taj španski region sa Francuskom.

Policija na francuskoj strani granice potisnula je demonstrante na špansku stranu u mestu La Džunkera, uklonila krhotine sa autoputa AP-7, glavnog puta od Francuske do južne Španije koji je bio blokiran u oba pravca.

Automobili i kamioni upućeni su na drugi manji put kada su demonstranti podigli betonske barijere na autoputu i pripremali binu za koncerte.

Na pitanje šta će katalonska policija uraditi sa demonstrantima koji su iz Francuske vraćeni preko granice, lider katalonske vlade je rekao da nema razloga za podizanje optužbi.

– Zamolili smo da se ova operacija izvede izuzetno pažljivo, kako niko ne bi bio povređen – rekao je on katalonskom radiju.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/FRANCE24

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter